Samen op weg naar
een gezonde leefstijl

Waarom iRun2BFit?

Wanneer leer je als jongere op weg naar volwassenheid de ingrediënten voor een leefstijl die jou vertrouwen, zekerheid, trots, energie geven en je belastbaar maken voor alle levensuitdagingen? Is het dan verwonderlijk dat in een tijdgeest van haast, drukte, fast food en social media velen geen fitte energieke leefstijl meer kennen?

  • Aangetoond is dat ouders, scholen en leeftijdsgenoten sterke invloed hebben op keuzes en leefstijlgedrag.
  • ouders, omdat zij hun kinderen dagelijks sturen op alle vormen van leefstijl,
  • scholen, omdat zij zonder dat zij het vaak zelf beseffen, het vermogen hebben om door middel van kennis en vakoverstijgend samenwerken jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten
  • en tot slot leeftijdsgenoten, omdat je erbij wilt horen in wie jij wilt zijn zonder de groepsdynamiek op een negatieve manier te moeten trotseren.

Nieuwe verbindende impulsen zijn in deze tijd nodig om te zorgen dat jongeren, scholen en ouders in een positieve kracht komen en blijven. De inzichten voor een energieke leefstijl is een proces van persoonlijk ontdekken, ervaren en leren. Dat je fun mag beleven, dat je progressie ervaart, en dat het gaat om wat jij kan. Dat stimuleert de nieuwsgierigheid en enthousiasme het meeste. Aangetoond is dat daadwerkelijk effect bereikt wordt als bewegen, kennis en gezonde voeding niet los van elkaar staan maar in een programma integraal op elkaar worden afgestemd. Daar is tijd en aandacht voor nodig. En dat is de kracht van iRun2BFit! 

PARTNERS