Samen op weg naar
een gezonde leefstijl

Ouders

Start2BFit brengt ook het thuisfront in beweging

Beweeg- en leefstijlprogramma iRun2BFit vormt een ontdekkingstocht van 8 weken voor VO-leerlingen van 12-15 jaar, waarbij het einddoel is 5 kilometer te volbrengen tijdens een lokaal loopevenement. Ook u kunt meedoen! Met Start2BFit geven ouders, samen met initiatiefnemer Gerard Nijboer, zelf het goede voorbeeld en gaan ze samen met hun zoon of dochter de uitdaging aan!

De rol van het thuisfront

Keer op keer blijkt uit ervaring en onderzoek hoe belangrijk de rol van het thuisfront is bij het motiveren van jongeren tot een gezonde leefstijl. Ouders of verzorgers kunnen dit natuurlijk doen door rekening te houden met gezonde voeding of thuis het gesprek over een gezonde leefstijl aan te gaan. Maar ouders blijken zelf ook graag in beweging te komen; bij onze ouderavonden op de scholen kregen wij steeds vaker de vraag of ouders niet mee konden lopen met zoon/dochter.

Speciaal voor ouders

Sinds dit schooljaar gaat iRun2BFit daarom van start met Start2BFit, een hardloopcursus specifiek voor ouders van iRun2BFit leerlingen. In zes trainingsweken wordt, samen met de lokale atletiekverenigingen, naar de 5KM van het eindevenement toegewerkt. Hierdoor brengen ouders zichzelf in conditie en motiveren zij tegelijkertijd hun zoon of dochter bij hun persoonlijke ontdekkingstocht.

Samen fit worden met Start2BFit

De trainingen worden gelopen in de lage trainingstempo’s, en zijn daarom voor een ieder geschikt. Elke trainingsweek staat in het teken van een thema: we beginnen met ‘conditieopbouw’, gaan in op ‘hartslagmeting’ in week 2, gevolgd door ‘loopstijl / looptechniek’ en ‘voeding en drinken’. In week 5 staan ‘schoenen, kleding en veiligheid’ op het programma; we sluiten af met thema ‘wedstrijdvoorbereiding’. Start2BFit gaat op elke locatie uit van een minimaal aantal deelnemers van 30 personen. Meld u aan door per mail een bevestiging van deelname te versturen naar info@irun2bfit.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op met meer informatie.

PARTNERS