Uitleg - Bereken jouw fitheidswinst

Hartslag als spiegel van fitheid
De hartslag geldt bij IRun2BFit als graadmeter van je conditie. Daarom wordt bij de IRun2BFit-looptrainingen op school met hartslagmeters van Polar gewerkt. Door je hartslag te meten, kun je kijken of je op de juiste manier traint. In IRun2BFit leer je fit worden zonder pijn te lijden! Om vol te houden moet je dus rustig leren lopen in zone 2 en 3. En dat is niet makkelijk; de meeste leerlingen willen te snel trainen (zone 4).

Kies jouw hartslagzone
Tijdens de hartslagloop noteer je het aantal meters dat jij bij een bepaalde hartslag hebt gelopen. Aan de zijkanten van deze pagina zie je een schema met vijf zones en verschillende bandbreedtes voor je hartslag. Als je niet zeker weet of deze trainingszones ook voor jou gelden, is het handig om met je docent te overleggen op welke hartslag jij je moet richten. Zone 3 is de IRun2BFit zone. 


Bereken jouw fitheidswinst
Je gaat nu jouw eigen verbetering berekenen in de IRun2BFit zone (zone 3). Door het extra aantal meters dat je aan het einde van IRun2BFit hebt gelopen te delen door het aantal meters aan het begin, wordt duidelijk hoeveel je vooruit bent gegaan. Bijvoorbeeld:

* aantal gelopen meters zone 3 week 8: 930 meter 
* aantal gelopen meters zone 3 week 2: 810 meter   
----------------------------------------------------------------
* extra aantal meters in zone 3:  120 meter


* verbetering in fitheid: + 15 %  (120 / 810 x 100 %)

Wie is de meest fitte leerling in de klas?
Degene met de meeste verbetering is niet altijd degene met de hoogste fitheid. Vind je het leuk jezelf met klasgenoten te vergelijken, dan moet je kijken naar het aantal gelopen meters. Hoe meer meters in zone 3 iemand gelopen heeft, des te fitter hij/zij is. 

Verstuur deze webpagina als tip naar je vrienden! De door jou ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en uitsluitend voor het verzenden van deze e-mail aan je vriend gebruikt.

Tell a friend