Samen op weg naar
een gezonde leefstijl

Van finale in de Librije naar digitale finale

7 april 2020 - Op woensdag 10 juni 2020 zou de Culinaire Finale van IRun2BFit plaatsvinden. Helaas, de maatregelen tegen het coronavirus zorgen er voor dat zeker tot 1 juni géén evenementen mogen plaatsvinden. Die datum zit erg dicht op 10 juni en daarom is die finale afgelast. Je kunt toch aan de slag! We organiseren een digitale Culinaire Finale van iRun2BFit en die wordt gehouden op donderdag 25 juni. Deadline voor de scholen om de menu’s van de kanshebbers in te sturen is tot en met maandag 22 juni 2020 12.00.

Nr. 1 en top 3

Elke deelnemende school van les- en lifestijlprogramma iRun2BFit schooljaar 2019-2020 mag via een interne verkiezing haar top 3 schoolwinnaars selecteren en de 3 recepten doorsturen naar IRun2BFit (deadline: maandag 22 juni 2020, in PDF-formaat). Uit deze inzendingen selecteren de drie juryleden de nummer 1 en de top 3.

iRun2BFit houdt vast aan het eerder gekozen thema van dit jaar: Super Lokaal!

De Opdracht

Je weet dat gezond eten helpt om je lijf in conditie te houden. Maar wat heb je daaraan als je niet weet hoe je het moet klaarmaken? Dat is juist wat je nu gaat oefenen: Maak je eigen gezonde IRun2BFit-menu, passend bij een fit en sportief leven. Je doet de opdracht solo. Dus niet in tweetallen zoals normaal bij de Culinaire Finale gebruikelijk is. Je stuurt je gerecht in naar de coördinatoren van je school voor iRun2BFit. De coördinatoren sturen de top 3 van je school door naar iRun2BFit. Je IRun2BFit-gerecht moet natuurlijk lekker smaken! Let vooral op de volgende punten:

A - Je menu is sportief en met lokale producten

Het menu moet passen bij de sportieve gedachte van IRun2BFit (niet te vet, sportief en licht verteerbaar) en sluit aan bij het thema van dit jaar: Super Lokaal
Super Lokaal, betekent ingrediënten die uit jouw regio komen. Zet daarom in je gerecht wat uit jouw regio komt want dat levert extra punten op in de waardering door de jury.

B - 2 gangen

Je menu bestaat uit 2 gangen. Je maakt een recept voor een hoofdgerecht + voor- of nagerecht voor 4 personen. Let dus goed op het gewicht van de ingrediënten die je gebruikt.

C - Bereikbaar voor iedereen

Je menu is niet te ingewikkeld. Je kunt erg mooie gerechten bedenken, die je niet in een normale keuken kunt bereiden maar daar hebben we niets aan! Als je een gezond leven wilt hebben en daarbij dus ook iRun2BFit gezond wilt eten, is het handig dat de gerechten voor iedereen te bereiden zijn.

Jullie zijn creatief en lokaal

Vraag op afstand aan je ouders, oma’s en opa’s, docenten en boeren wat echt de producten van jouw plaats of regio zijn. Geef die extra aandacht tijdens je recept voor de Culinaire Finale. Dat kan zijn in de manier waarop je dat bereidt. Je kan het ook extra vertellen in de pdf van het recept aan de jury. Verras ons met jouw creativiteit en lokale superproducten. iRun2BFit wordt op scholen gehouden in het hele land, van Limburg tot en met Noord-Holland. Je kunt in je menu je eigen lokale producten laten zien.

Go digitaal

Juist nu veel scholen digitaal doorgaan, is dit een mooie creatieve opdracht. Je leert nadenken over eten, koken, jouw gezondheid en serveren. Je leert schrijven over eten en lokale producten. Maak ook foto’s als je je gerecht maakt zodat de jury het eindresultaat ziet. Ga de uitdaging aan en wie weet sta jij straks op die nummer 1 plek!

PARTNERS