Samen op weg naar
een gezonde leefstijl

Sta jij in de iRun2BFit Culinaire Finale 2020 met thema Super Lokaal?

9 maart 2020 - Op woensdag 10 juni 2020 vindt de Culinaire Finale van IRun2BFit plaats. Doe mee en verover jouw finaleplek in toplocatie Librije’s Atelier in Zwolle. Het thema voor dit jaar: ‘Super Lokaal’. Want wat je lokaal haalt is super vers. Deadline voor de scholen om de menu’s van de kanshebbers in te sturen is vrijdag 29 mei 2019.

Elke deelnemende school van les- en lifestijlprogramma iRun2BFit schooljaar 2019-2020 mag via een interne verkiezing haar eigen schoolwinnaar selecteren en het recept doorsturen naar IRun2BFit (deadline: vrijdag 29 mei 2019, in PDF-formaat). Uit deze inzendingen selecteren de koks van Librije’s Atelier, onder leiding van topchef Oliver Thole, welke schoolwinnaars in deze kookschool hun gerecht mogen komen bereiden in de finale op woensdag 10 juni 2020.

Topchef Oliver Thole: “Het thema Super Lokaal is een leuk thema en sluit helemaal aan bij De Librije! We verheugen ons weer op de Culinaire Finale.”

In verband met het aantal kookplekken (maximaal 8) kunnen we helaas niet elke school een plek garanderen. Let op: in de selectie wordt de voorkeur gegeven aan tweetallen.

De Opdracht

Je weet dat gezond eten helpt om je lijf in conditie te houden. Maar wat heb je daaraan als je niet weet hoe je het moet klaarmaken? Dat is juist wat je nu gaat oefenen: Maak je eigen gezonde IRun2BFit-menu, passend bij een fit en sportief leven. Je doet de opdracht in tweetallen. Je IRun2BFit-gerecht moet natuurlijk lekker smaken! Let vooral op de volgende punten:

A - Je menu is sportief en met lokale producten

Het menu moet passen bij de sportieve gedachte van IRun2BFit (niet te vet, sportief en licht verteerbaar) en sluit aan bij het thema van dit jaar: Super Lokaal
Super Lokaal, betekent ingrediënten die uit jouw regio komen.

B - 2 gangen

Je menu bestaat uit 2 gangen. Je kookt een hoofdgerecht + voor- of nagerecht voor 4 personen.

C - Bereikbaar voor iedereen

Je menu is niet te ingewikkeld. Je kunt erg mooie gerechten bedenken, die je niet in een normale keuken kunt bereiden maar daar hebben we niets aan! Als je een gezond leven wilt hebben en daarbij dus ook gezond wilt eten, is het handig dat de gerechten voor iedereen te bereiden zijn.

D - Finale: anderhalf uur

In Librije’s Atelier heb je op 10 juni anderhalf uur de tijd!

Jullie zijn creatief en lokaal

Vraag aan je ouders, oma’s en opa’s, docenten en boeren wat echt de producten van jouw plaats of regio zijn. Geef die extra aandacht tijdens de Culinaire Finale. Dat kan zijn in de manier waarop je dat bereidt. Je kan het ook vertellen in de wijze van opdienen en presenteren aan de jury. Topchef Oliver Thole werkt bijna uitsluitend met producten uit zijn regio. Verras hem met jouw creativiteit en lokale superproducten. iRun2BFit wordt op scholen gehouden in het hele land, van Limburg tot en met Noord-Holland. Je kunt in je menu je eigen lokale producten laten zien.

PARTNERS