Samen op weg naar
een gezonde leefstijl

Rosalie Gaal van CSG Eekeringe pakt winst culinaire finale iRun2BFit 2020

Op donderdag 26 juni 2020 werd Culinaire Finale van lijfstijlprogramma iRun2BFit afgesloten. Door de coronacrisis kon de jaarlijkse wedstrijd in Librije’s Atelier niet doorgaan. De wedstrijd is aangepast naar een virtuele opzet. Het thema voor dit jaar: ‘Super Lokaal!’. Rosalie Gaal van CSG Eekeringe uit Steenwijk presenteerde het beste menu.

Het docententeam van CSG Eekeringe stak veel tijd in het blok over voeding bij interventie iRun2BFit. Daarna volgde de selectie voor de Culinaire Finale. Een prima prestatie want de begeleiding vond plaats op afstand. Het recept van Rosalie Gaal is weliswaar stevig maar de leerlinge hield goed rekening met lokale ingrediënten. Als hoofdgerecht maakt Rosalie gebakken ribeye met daarnaast een rucolasalade met gorgonzola, walnoten en honing. Het dessert is een banaan walnoten toetje.

Feico Wiersma, docent en leerjaarcoördinator bij Eekeringe: “Ik ben trots op alle leerlingen die meededen aan iRun2BFit. Met de docenten en de leerlingen hebben we veel tijd gestoken in de Culinaire Finale. Er zat een stevig voortraject aan en dat nu Rosalie wint is heel mooi.”

iRun2BFit is een beweeg- en leefstijlprogramma van acht weken bij scholen. De verschillende thema’s over gezondheid en bewegen worden vakoverstijgend uitgevoerd bij biologie en lichamelijke opvoeding. Jongeren leren om gezonde keuzes te maken. Voor jongeren vormt dit programma een leerproces en een belevingstocht, met een fit lijf en bewustwording van een gezonde leefstijl als einddoel. Vast onderdeel daarin is de jaarlijkse culinaire finale.

PARTNERS