Samen op weg naar
een gezonde leefstijl

Leerlingen van het Bouwens uit Panningen eindwinnaars Culinaire Finale 2018

Gisteren vond de landelijke culinaire finale van iRun2BFit plaats in de keuken van onze aangesloten partner, namelijk in het kookatelier van Nederlands beste restaurant de Librije in Zwolle. 8 duo’s van verschillende scholen uit het land mochten hun school vertegenwoordigen in de landelijke kookwedstrijd. Het werd een prachtige finale met vele creatieve gerechten, geheel conform het thema ‘Welkom in Afrika’.

14 juni, Vianen. - Gisteren vond de landelijke culinaire finale van iRun2BFit plaats in de keuken van onze aangesloten partner, namelijk in het kookatelier van Nederlands beste restaurant de Librije in Zwolle. 8 duo’s van verschillende scholen uit het land mochten hun school vertegenwoordigen in de landelijke kookwedstrijd. Het werd een prachtige finale met vele creatieve gerechten, geheel conform het thema ‘Welkom in Afrika’.

Passend bij een gezonde leefstijl en fit en sportief leven kregen de leerlingen van alle iRun2BFit-scholen de opdracht een menu te bereiden die niet alleen lekker moet smaken, maar ook voldeed aan de volgende punten; sportief, 2 gangen (hoofd- en voorgerecht of hoofd- en nagerecht), gekookt voor 4 personen, niet te ingewikkeld, origineel, een verrassende bereidingswijze, verse (streek)producten en natuurlijk klaar in 90 minuten. Het thema is een knipoog naar de vele goede hardlopers die uit Afrikaanse landen als Marokko, Kenia, Ethiopië en Zuid Afrika komen.

Onder het toeziend oog van juryleden Oliver Thole (Chefkok van Librije’s Atelier) en Anja van Geel sportdiëtiste), werden de meest uiteenlopende creatieve gerechten klaargemaakt en geserveerd.
Ook eigenaars Jonnie en Therèse Boer kwamen nog even kijken en namen nog even ruim de tijd om met de finalisten op de foto te gaan alvorens de uitslag bekend te maken. De juryleden waren erg onder de indruk van de gerechten, maar voor hen sprong er toch één team er bovenuit. Brugklassers Shinju van Helden en Jeir Becks van Het Bouwens uit Panningen behaalden de hoogste score met hun melange van lokale producten uit Limburg, Afrikaanse ingrediënten en de ‘gezonde kick’ voor het sporten, zoals zij hun nagerecht noemen.

Het winnende menu

Hoofdgerecht: Kruidige couscous met gemarineerde biologische kip, geroosterde asperges en een pittige yoghurt saus. 

Nagerecht: Repen van gepofte rijst, noten, chocolade en vers lokaal seizoensfruit.

Download hier het winnende recept>>

PARTNERS