Samen op weg naar
een gezonde leefstijl

iRun2BFit running day 2020 op woensdag 17 juni

8 april 2020 – Bij vrijwel alle scholen valt het slotevenement van het 8-weekse lifestyle lesprogramma iRun2BFit in het water door het coronavirus. De meeste scholen zijn verbonden aan een regionaal hardloopevenement en die zijn vrijwel allemaal afgelast voor de rest van dit schooljaar. Dat pakken we positief op, we gaan allemaal hardlopen als slotevenement op woensdag 17 juni #irun2bfitday2020.

Meerdere scholen waren al begonnen met het lesprogramma iRun2BFit. Heel veel scholen moesten nog beginnen. Toen werden alle scholen gesloten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Week na week kregen we bij de organisatie van iRun2BFit afgelastingen binnen van hardloopevenementen. Daardoor hebben vrijwel alle scholen in 2020 geen slotevenement meer. We hebben een gaaf alternatief bedacht.

Woensdag 17 juni #irun2bfitday2020

We maken er met z’n allen, door heel Nederland een hardloopfeestje van. Doe je mee? Top! Meedoen is heel makkelijk.

 • Train in de komende weken zoals je bij iRun2BFit zou doen.
 • Op woensdag 17 juni loop je zelf een 5 kilometer (afstand houden 1,5 meter)
 • Voordeel: het maakt niet uit wanneer je jouw 5 km loopt op deze dag
 • Plaats een post op Twitter, Instagram of Facebook met de hashtag #irun2bfitday2020 en de #van je schoolnaam
 • Liefst een post met een foto daarop. Je kan ook een screenshot plaatsen van je 5 km van gratis apps zoals Goals-Fitness en Runkeeper. Maak na de finish een screenshot, dan laat je echt zien dat je de 5 km loopt.
 • Via de app eRoutes kun je leuke trainingsroutes vinden
 • De school die de meeste leerlingen laat hardlopen verdient de ‘Gouden Schoen’ (daarom is de #van je schoolnaam belangrijk!)
 • Houd afstand van minimaal 1,5 meter ten opzichte van anderen!
 • Loop solo
 • Train verstandig en bouw je conditie met kleine stapjes uit.
 • Have fun en #samensterk

Alleen maar voordelen

De scholen die nog net een slotevenement liepen begin 2020 met iRun2BFit mogen ook meedoen. Als op 17 juni het onderwijs al weer open is, houden we toch deze hardloopdag. Tenslotte gaan veel hardloopevenementen niet door en bieden we iedereen de kans om die prestatie neer te zetten. De scholen kunnen de geplande iRun2BFit trainingen in het digitale lespakket stoppen en daarmee werken aan de fitheid van hun leerlingen.

Win die Gouden Schoen

Doe op woensdag 17 juni mee met de #irun2bfitday2020. De school die de meeste leerlingen een 5 km laat lopen op die dag wint de Gouden Schoen. Gebruik daarvoor de 2 hashtags; #irun2bfitday2020 + #van de schoolnaam.

Natuurlijk mogen scholen die ook niet meedoen met iRun2BFit-programma aanhaken maar alleen een van de deelnemende scholen krijgt de eer van de ‘Gouden Schoen’.

Hardlopen maakt fit en blij

Omdat er in Nederland geen lockdown is, is hardlopen altijd mogelijk. Juist nu is het goed voor je. Je wordt er fit van en je zit beter in je vel door het hardlopen. Zit je nu thuis met je papa, mama, broertje of zusje? Laat hen ook meedoen met iRun2BFit. Ga samen gezellig trainen. Maak van je trainingen een challenge. Houd wel als gezin, of met je broertje of zusje, ook rekening met social distance! Veel plezier met het trainen en tot woensdag 17 juni #irun2bfitday2020.

Voor docenten en coördinatoren iRun2BFit: voor extra overleg en vragen, neem contact op met programmaleider Marc Gerlings. marc@nrit.nl

PARTNERS