Samen op weg naar
een gezonde leefstijl

Gezonde lifestyle in 3 stappen

22 januari 2020 - Bij iRun2BFit draait alles om gezonde keuzes maken. Veel mensen en jij waarschijnlijk ook, maken aan het begin van het nieuwe jaar goede voornemens. We verzamelden 3 goede stappen voor je om gezond te eten. Maar je kunt het ook op andere punten in je levensstijl toepassen. Dat zit vaak in het weerstaan van verleidingen. Doe mee en begin 2020 goed.

1 - Breng je omgeving op de hoogte van je goede eetvoornemens en schakel hulptroepen in. Het is veel makkelijker om gezond te eten als familie of vrienden ook gezond eten. Gezond eten is makkelijker én leuker met anderen dan alleen.

2 - Ga voor jezelf na in welke situaties je ongewenste eetkeuzes maakt en maak een plan om daar mee om te gaan. Bijvoorbeeld: Je ontdekt dat je tijdens het uiteten vaak een dessert neemt omdat anderen dit ook doen, zelfs wanneer je eigenlijk geen honger meer hebt. Dan kun je je hierop voorbereiden door het maken van een ‘als-dan’-plan: Als anderen een dessert nemen en ik heb eigenlijk geen trek meer, dan neem ik een kop koffie of thee.

3 – Go easy on your self. Niet te streng zijn voor jezelf. Zet kleine stappen in plaats van grote. Ga van klein naar groot. Begin dagelijks met bijvoorbeeld één stuk fruit. Dat kun je later makkelijk verhogen naar twee. Zo kun je ook met groenten, drinken en sporten van klein naar groot stappen zetten.

Voor je het weet ben je fit en zit je vol energie door die drie makkelijke stappen. Veel plezier met iRun2BFit in 2020.

PARTNERS