Samen op weg naar
een gezonde leefstijl

Etty Hillesum Lyceum in beweging met iRun2BFit!

Deventer – In schooljaar 2017-2018 valt voor de leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum het startschot voor beweegprogramma iRun2BFit.

Deventer – In schooljaar 2017-2018 valt voor de leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum het startschot voor beweegprogramma iRun2BFit. Onder het motto ‘Mijn lijfstijl, mijn keuze’ gaan leerlingen èn docenten in training voor de 5 kilometer van de IJsselloop. Zowel de lessen bewegingsonderwijs, biologie- en mentorlessen staan 8 weken lang in het teken van het stimuleren van een gezondere leefstijl, meer beweging en voeding.

Start op het Stormink

Locatie het Stormink zal in eerste instantie beginnen met 3 HAVO klassen. Aanvullend kunnen leerlingen uit de talentklassen een keuze maken voor het volgen van het educatieprogramma iRun2BFit. Met de keuze voor dit programma kiest de school voor een erkende ‘goud onderbouwde’ interventie.

Stichting iRun2BFit

Hoe geef je jonge mensen op school energie mee, voor nu én voor later? iRun2BFit heeft een aantrekkelijk lijfstijlprogramma ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Energie(k) voor zowel leerlingen als docenten. iRun2BFit richt zich op jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs van het VMBO, HAVO en VWO in de leeftijd 12 -15 jaar. Het programma duurt acht weken en wordt vakoverstijgend uitgevoerd bij biologie, lichamelijke opvoeding en de mentorles.

Het programma krijgt een energieke afsluiting door een gezamenlijke deelname aan een hardloopevenement (5 kilometer) bij een sfeervol regionaal loopevenement. Voor jongeren vormt iRun2BFit een leerproces en een belevingstocht met een fitter lijf en gezonde leefstijl als einddoel.

Door een leefwijze met gezonde beweging en voeding uit te proberen, te ervaren en te delen met anderen wordt de eigen keuze bekrachtigd. iRun2BFit is een erkende interventie en is gecertificeerd door Centrum Gezond Leven (RIVM). Inmiddels hebben meer dan 60.000 jongeren aan het programma deelgenomen. Het programma is geïnitieerd en opgericht door voormalig marathonloper Gerard Nijboer.

PARTNERS